[switch to browse mode]


Search info

[advanced search]

She'erith Nation - Volledig Onverantwoord

Release:Volledig Onverantwoord
Volledig Onverantwoord
MyHHHdb
(what is this?) / 5 users have this
Media:[Audio CD]
Released:2005
Recordlabel:Skilltone
Info:Crew: DJ Diecast, DNT, Glashelder, Heleen (vocals), LeeuweZoon (Lioncub), Spiegel-Beeld and Tijdgeest.

1. Intro
2. Gemengde gevoelens
3. Sunshine
4. Kick off
5. Appelville
6. Rust
7. Chillgeest
8. Hoop is er
9. Nieuwsflits (interlude)
10. Op de tast
11. Tegendraads
12. Plof
13. Sikkels of cirkels
14. Lisa
15. Gevallen bladeren
16. Ik stap maar weer es op
17. All I've got
18. Noem het hiphop
19. My own story
20. Outro
Rating:This release is not rated yet   Sign up or login to submit your vote

Add a review

Original author/source
Review
Review:Whut, whut!?! Daar is hij dan, de eerste échte langspeler van She'erith Nation, het rechtvaardige overblijfsel van zij die trouw zijn aan echte hiphop. Als je dít niet voelt...


... sja, hoe dope wil je het dan hebben? De She'erith Nation - kortweg ook wel SN - is een nederlands collectief hiphopartiesten, een soort Wu-Tang-verband zeg maar. De groep bestaat uit Leeuwezoon en Diecast (Holy Eyes), Spiegelbeeld, Tijdgeest en Glashelder (Tegendraads) en de producer DNT, en de zangeres Heleen. Als je Flevo bezocht hebt heb je ze al kunnen checken, misschien ken je ze anders van de in eigen beheer uitgebrachte EP Vechtstreken die ze een tijdje terug dropten en die ik hier ook besproken heb.

Als ik die review nu zo terug lees en de rating bekijk, besef ik dat ik een enorme fout gemaakt heb. Ik heb dat album toen een hele hoge rating meegeven, want ik was gewoon ontzettend enthousiast over die schijf. Maar toen Spiegelbeeld mij laatst een exemplaar van Volledig Onverantwoord in de hand drukte merkte ik pas hoe vroeg deze groep destijds nog in zijn ontwikkeling was. Dit eerste echte album is namelijk zo ontzettend veel doper! Het verschil tussen deze twee schijven is zo groot, dat ik die niet in score kan uitdrukken. Beschouw die rating van Vechtstreken dus maar voor een keertje als enthousiasme-rating.

Naar deze schijf nu. Welk een ontzettend goede producer de SN in huis heeft merk je meteen al bij de intro. Huis-beatbakker DNT laat je speakers pompen als een gekke op deze instrumentale beat. Echt swingend wordt het bij Gemengde Gevoelens en Kick Off, beide met funky beats van Tijdgeest. Alle rappers geven act de presence en het is vet om te zien hoe elke rapper zijn eigen stijl heeft: in woordkeus en in flow.

De meest productieve van het stel is een beest: Leeuwezoon komt sterk als een leeuw maar vriendelijk als een welp. Maar liefst vier solotracks van hem staan op het album: SunShine, Op De Tast, Ik Stap Maar Weer Eens Op en All I've Got. De tracks staan respectievelijk voor positiviteit, relationele trouw en een ode aan hiphop. Vooral in Ik Stap Maar Weer Eens Op laat Leeuw zichzelf zien en komt met eerlijke lyrics over aanvechting en verleiding. Ook heel eerlijk en open is de solotrack van Spiegelbeeld: Lisa. Dit nummer voor en over zijn ruim acht jaar geleden overleden zus verwoordt zijn verdriet. Zijn typisch, haast getormenteerde flow past op dezet track als twee Legoblokjes op elkaar. Kippenvelmoment!
Nieuw in de groep is, ten op zichte van de EP, zangeres Heleen. Haar soulvolle stem is een lekker extra ingredient in de mix en haar bijdrage op Chillgeest geeft het hele nummer een nieuwe dimensie.

Veel rappers dus, veel verschillende producers, veel gastartiesten die gitaar of dwarsfluitsamples inspelen. Muzikaal zit het dus wel goed. Ook tekstueel is het weer eens wat anders dan je gewend bent. Veel positiviteit dit keer, en veel eerlijkheid ook. Daarnaast veel partytracks, beetje opschepperigheid en maatschappijkritiek. Ja, er zullen mensen zijn die dit volledig onverantwoord vinden, maar een ieder die nog geloofd in eerlijkheid en echte liefde voor hiphop kan zich aan deze cd geen buil vallen.
De She'erith Nation is klaar om de mic over te nemen. Ze speelden deze zomer al op Flevo, in Zweden en in Duitsland. Deze eerste echte cd met slechts puike producties is hun eerste echte visitekaartje. Ik kan alleen maar zeggen: koop dat ding!
source: ccmplanet.com, added: Mar 08, 2006

[Support us] [About us] [Contact us] [MyHHHdb] [Charts] [RSS Feed] [Links] [Admin area]:: ©2006-2014 BusyR. :: Powered by BusyR.com :: Donate [LTC LVayhECu7YTw9sxmfhG7ZgD4z75scoqeVN]