Holy Hip Hop DataBase

[switch to browse mode]


Search info

[advanced search]

Freddie Bruno - The Ballpoint Composer

Release:The Ballpoint Composer
The Ballpoint Composer
MyHHHdb
(what is this?) / 27 users have this
Media:[Audio CD]
Released:2002
Recordlabel:Uprok Records
Info:1. Freddie B-R-U-Know
2. Pro Audio
3. Miss Bonita
4. Occupational Therapy
5. Updated & Still Hated
6. Comp USA
7. Last Dance
8. Null & Void
9. The Melodic Parabolic
10. Hall Minor
11. Rock The Beat Within Ya Heart
12. Not For Profit
13. Earl Grey
14. Coat Of Arms
15. The Next Level
16. The Monitor
Rating:Our users rated this release: 6.5 out of 10
(Number of votes: 2)   Sign up or login to submit your vote

Add a review

Original author/source
Review
Review:Een warme dag aan de west-coast. Dikke, klassieke amerikaanse cabrio’s die meedeinen op het ritme van een relaxte beat: low-riding! Je kent vast die scène’s uit de gangsta videoclips of films. Wel, een cd’tje die je dan op zou kunnen zetten is deze; The Ballpoint Composer van Freddie Bruno.

Komt deze naam je onbekend voor? Dat kan kloppen. Freddie is een nieuwe naam binnen de HolyHipHop-scene, wiens skillz ontdekt zijn door de heren Blake Knight en Play-dough van Ill Harmonics. Freddie kreeg bij de productie van dit album ook hulp van Blake Knight.

In zijn hoes waarschuwt hij ons al: This product may result in spontaneous head movement, resultong in neck injury. Please proceed with caution.Ik ben benieuw, dus prop het schijfje in mijn cd-speler en ga d’r eens lekker voor zitten. En? Nou, hij heeft niks teveel gezegd. Binnen no-time zat ik relaxed mee te knikken op het ritme van de beat.Het album wordt een beetje mysterieus ingeleid, maar gaat daarna al snel over in een head-nodding-beat. Toch blijft het eerste nummer, Freddie B-R-U-KNOW, een mysterieuze ondertoon houden, mede dankzij een dwarsfluit. Het geheel zet zich voort in de daarop volgende nummers. Begrijp me goed, de kwaliteit is goed en de flow van Freddie zorgt ervoor dat het niet té relaxed wordt, maar echt origineel is het allemaal niet. In Occupational Therapy rapt Play-dough van Ill Harmonics nog even mee, maar pas in het 5e nummer, Updated & STill Hated, komt er pas een beetje verandering in de CD. De stijl wordt wat agressiever, de beats worden harder en minder relaxed. Dit blijft nog één nummer zo, maar dan komt de relaxte west-coast weer terug. Eén van de beste nummers vind ik zelf Hall Minor. Het nummer kent weer een mysterieus onertoontje, wat het erg goed doet bij Freddie’s stijl. De tekst is erg duidelijk.

Verder komen we Sev-Statik van de Tunnel Rats nog tegen. Het blijft altijd leuk om naar hem te luisteren. Zo kabbelt het cd’tje rustig voort tot track 15. Ondertussen springt nummer 14 wel effe er tussen uit! The Next Level moet je echt gehoord hebben. Weer die ondertoon, weer die relaxte beat en wat een flow! Dit is echt Freddie op zijn best. Een beetje te vergelijken met werk van het Franse I Am of Swollen Members, voor hen die dat wat zegt.

Je hebt waarschijnlijk wel aan mijn intonatie begrepen dat ik niet reuze enthousiast ben. Dat klopt. De CD is erg relaxed, en daar is op zich niks mis mee natuurlijk, en het is kwalitatief ook nog eens redelijk goed. Verder past Freddie’s flow erg goed bij de muziek en houdt het het geheel interessant. En ja, ik heb de hele CD met mijn hoofd staan knikken. Maar het geheel lijkt net allemaal teveel op elkaar, om je te blijven boeien van begin tot eind. Het is net niet origineel genoeg. Wel lekker als achtergrond muziek of in de auto! Als Freddie nog wat meer tijd neemt om zijn CD afwisselender te maken, krijgt hij volgende keer zeker vier sterren.

Frenzy
source: Frenzy - Ccmplanet.com, added: Oct 09, 2006

[Support us] [About us] [Contact us] [MyHHHdb] [Charts] [RSS Feed] [Links] [Admin area]



:: ©2006-2014 BusyR. :: Powered by BusyR.com :: Donate [LTC LVayhECu7YTw9sxmfhG7ZgD4z75scoqeVN]